Круглий стіл "Мова - ім'я народу, візитівка нації"

Рідна мова – це духовний скарб народу. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб — мова.

З нагоди Міжнародного Дня рідної мови з учнями 9 класу було проведено круглий стіл "Мова - ім'я народу, візитівка нації". Ключовим питанням круглого столу було вивчення та обговорення "Десяти мовних заповідей свідомого громадянина" Івана Огієнка, під час якого учні переконалися, що мова – це запорука становлення та існування нації, чинник, який відрізняє один народ від іншого.

Захоплюючою та пізнавальною для дев'ятикласників виявилась рубрика "Українською прикольніше", змістом якої були цікаві факти про українську мову.
Тепла і доброзичлива атмосфера панувала протягом усього заходу. Завершилася зустріч на не менш позитивній ноті із закликом класного керівника Куць Н.М до учнів: «Думайте, розмовляйте, мрійте, пишіть, жартуйте, співайте, читайте рідною мовою! Мова народу - найкращий цвіт, що ніколи не в’яне, а вічно живе, розвивається. Тож бережімо рідну мову, шануймо і дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити один одному лише добрі слова, тоді і світ навколо стане кращим, добрішим."

/Files/images/111/мова94.jpg /Files/images/111/мова96.jpg /Files/images/111/мова92.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 172