Христос Воскрес! Воскресне Україна!

Так натхненно дзвонять Великодні дзвони,
Срібний голос вітер зносить до небес.
Хай ніхто не плаче, хай ніхто не стогне,
Бо Христос сьогодні, бо Христос Воскрес!

О, які чудодійні ці слова! Коли ми їх вимовляємо або чуємо, в наших серцях спалахують вогні святої радості про Господа Ісуса Христа Воскреслого. І де б вони не виголошувалися, де б ці слова не лунали, де б не чулися, - усюди вони викликають тріпотіння в кожному серці і від них все яскравіше спалахує полум’я віри в душі кожного прославляючого Воскреслого Господа.

Подія Воскресіння Христового - найбільше християнське свято. Це є Свято із свят, Торжество з торжеств, знамення перемоги над гріхом і смертю, початок буття світу, спокутуваного і освяченого Господом Ісусом Христом.

Кажуть, що віра в добро і справедливість, життєвий оптимізм допомагають людині більше, ніж будь-що інше. І цьому сприяють також віковічні звичаї та традиції нашого мудрого народу, який впродовж століть мужньо боровся за свою волю і щастя. Тому, з метою відродження славних народних традицій України, у Заставненському НВК під керівництвом вчителя основ християнської етики Грицай М.М. і музичного керівника Савчинської Н.С. зворушливо і піднесено відбулося свято «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Дівчата 7 і 9 класів ще раз нагадали присутнім історію святкування Великодня, учні 4 класу показали театралізовані дійства приготування свята Пасхи, а з вуст найменших учасників свята – дівчаток 1 класу – пролунали чарівні слова про писанки. У виконанні молодіжного хору дівчат були виконані величні великодні пісні. Завершилося шкільне свято водінням гаївок.

Тож нехай кожен із нас якнайшвидше здобуде перемогу добра над силами зла у своїй душі. Щоб не тільки вустами, а й чистим серцем на привітання: «Христос Воскрес!», відповісти: «Воістину Воскрес!».

/Files/images/hristos_voskres/хв4.jpg/Files/images/hristos_voskres/хв2.jpg /Files/images/hristos_voskres/хв3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 214