Вільному розвитку сприяє творче середовище…

Як парость виноградної лози плекайте мову…
М.Рильський

Мова-душа народу, цілюще джерело, до якого ми припадаємо вустами, найцінніший скарб людини.

На сучасному етапі впровадження Нової української школи домінуючим є зміна пріоритетів, методів навчання. Все це неможливе без застосування інтерактивних технологій.

У рамках Тижня рідної мови юні мовознавці Заставненського НВК мали змогу збагатити свій внутрішній світ і продемонструвати мовно-літературні творчі здібності.

Урок-квест «Ми можемо змінити світ» навчив учнів 3-4 класів під керівництвом вчителів-наставників працювати в команді, сміливо вирішувати складні завдання, самостійно й творчо з’ясовувати невідоме.

Переглянувши презентацію «Зробимо українську модною разом», дітлахи раділи, дивувалися, захоплювалися красою і милозвучністю рідного слова. Мова є дзеркалом нашого менталітету, доброти, душевності, мудрості та краси, адже вона така проста для сприйняття серцем, а складна для вивчення. Її потрібно знати та любити…

Похвально та цікаво учні зверталися до її «Величності Мови», долаючи перешкоди лабіринту за допомогою прикметників у грі «Мовна павутинка» і вкотре переконалися , що наша мова – прекрасна, мелодійна та невмируща.

Різнобарвний світ інтегрованого навчання збагатив школярів і закликав до нових звершень у «Королівстві Рідної Мови».

Учімо рідну мову! Читаймо українською! Співаймо українських пісень!..

/Files/images/tijden_rdno_movi/2 (6).jpg /Files/images/tijden_rdno_movi/4 (2).jpg /Files/images/tijden_rdno_movi/3 (4).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 179