«Пізнаймо в серці рідне слово»

«Пізнаймо в серці рідне слово»

Спитай себе, дитино, хто ти є,

І в серці обізветься рідна мова;

І в голосі яснім ім'я твоє

Просяє, наче зірка світанкова.

Дмитро Павличко

21 лютого в рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови учні 5 класу Заставненського НВК залюбки підтримали ідею «Одягни вишиванку» та прийшли у барвистих сорочках, що піднесло дух патріотизму. В цей день для них проведено годину української мови «Пізнаймо в серці рідне слово». Діти розкривали таємниці рідної мови, її багатство та чарівний світ, а також переконувались, що мова - це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Занепадає мова – зникає і нація.

З уст маленьких українців прозвучало багато теплих, лагідних, ніжних та милозвучних слів про мову, а також віршовані рядки. Кожен мав змогу висловити свою любов та повагу до рідної мови, відчути себе частинкою великого українського народу, запалити ще один вогник любові до рідної мови у своєму серці. Найбільше запали в душу дітей палкі слова Михайла Коцюбинського, який заповідав нащадкам:«Будьмо передусім скрізь українцями — чи то в своїй хаті, чи в чужій, чи то в своєму краї, чи на чужині."

Класний керівник Марія Мельниченко спонукала учнів удосконалювати себе як громадянина України, а також зберігати і шанувати мову заради прийдешніх поколінь, як це робили наші славні предки. Вона також наголосила, що кожен повинен створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – мова. Шанування української мови – є традицією кожного свідомого українця.

То ж плекаймо рідну мову! Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом.

/Files/images/tijden_rdno_movi/28236246_635295650195402_803181703_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 195