Вечір-реквієм «Не серед нас, та разом з нами, в серцях, у пам’яті, в думках…»

Герої, ви чиїсь сини та друзі;
Чиїсь кохані і чиїсь брати.
Ви віддали життя за рідну Батьківщину!
Ви полягли, хоч треба було йти!...
20 лютого у Заставненському НВК відбувся вечір-реквієм «Не серед нас, та разом з нами, в серцях, у пам’яті, в думках…», приурочений пам’яті Героїв Небесної Сотні, який підготували члени учнівського самоврядування спільно з педагогом-організатором Ярем М.Я.
Захід розпочався з виконання Гімну України. Школярі згадали героїв, які віддали своє життя за нашу рідну Україну, пригадали ті трагічні події, продемонстрували літературну композицію «Мамо, чи це вже весна?», прочитали вірші про Героїв Небесної Сотні та виконали пісню «Мамо, не плач», від слів якої на очі наверталися сльози.
В ході заходу було переглянуто документальний фільм про розстріл майдану та відеоролик «На варті неба».
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих героїв, які відлетіли в небо, як сотня білих лебедів та запалили свічки пам’яті, адже наш християнський обов’язок – підносити за них свої молитви до Бога.
Учнівські доробки, малюнки та фотографії подій на Майдані «Їм у віках судилося безсмертя» доповнювали вечір-реквієм.
Як підсумок прозвучали слова директора НВК Когута Т.Б.: «Хай пам’ять про мужніх і сміливих громадян України, що віддали своє життя заради щасливого майбутнього своєї Батьківщини, згуртує усіх нас, дасть силу і волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави! »

/Files/images/dlya_ato/Небесна сотня.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 291