Велична і свята, моя ти Україно…

22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цей день увійшов до національного календаря і як велике державне свято -100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.

У Заставненському НВК була проведена загальношкільна урочиста лінійка «Соборній Україні – слава, нині і повік», яку підготували члени учнівського самоврядування, під керівництвом педагога-організатора Ярем М.Я. Школярі пригадали присутнім історичні події цього часу, декламували вірші про Україну та продемонстрували сценку «Україна і троє синів».

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної сотні, борців за свободу під час революції гідності, героїв, що полягли у боротьбі, захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої України.

Учні та вчителі заспівали Державний Гімн України та створили символічний «живий ланцюг єднання». Також була підготовлена виставка літератури, учнівських малюнків та цікавої інформації «Моя єдина Україна», де учні могли більш детально ознайомитись з історією творення нашої незалежної України.

/Files/images/aktsya/Изображение 006 (2).jpg /Files/images/aktsya/Изображение 010.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 214