Немов проклятий ожива – рік 33. Голод...Голод…

У Заставненському НВК до Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні, в пам’ять мільйонів українських людей, котрі загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським тоталітаризмом у 1932-1933рр., пам’яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої з трагедій ХХ століття, проведено урок-реквієм "Голодомор 1932-1933рр: Україна пам'ятає, світ визнає" під керівництвом вчителя історії Куць Н.М. та педагога-організатора Ярем М. Я.

Учасники заходу розповіли про жахливі події Голодомору в Україні. Хвилиною мовчання, молитвою та запаленням свічок вшанували невинно загиблих, що стали жертвами штучного голоду.

Акція «Незабудки пам’яті» викликала жаль, смуток і біль втрати. Незабудки - символи пам’яті про тих, хто в ті далекі роки помер від страшної голодної смерті.

Для учнів організовано перегляд кінострічок про Голодомор, виставку «Голгофа голодної смерті».

Учні та працівники школи 25 листопада долучаться до Всеукраїнської акції «Запали свічку», щоб усі знали, що наша пам'ять — невмируща.

Кожен з нас, пам’ятаючи про страшний голод, прагне, щоб ніколи не повторилися репресії, голодомори, нехтування правами людини.

/Files/images/golodomor/IMAG2954.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 248