Виставка-конкурс писанки «Великоднє диво»

Українська писанка,
Як дитяча пісенька,
Як бабусина казка,
Як матусина ласка

Напередодні Великодніх свят у Заставненському НВК проведено шкільний конкурс писанки «Великоднє диво». Свої творчі роботи представили учнівські колективи 2-6 класів. Подані художні вироби були виготовлені власними руками в різноманітних техніках виконання. Найбільш вдало продемонстрували свій авторський пошук у розписі великодніх атрибутів конкурсанти: Майкович Анастасія (4 клас), Вербінська Вікторія (4 клас), Савчинська Андріана (6 клас).
Метою конкурсу було залучення широкого кола дітей до вивчення звичаїв українського народу, збереження народних традицій щодо виготовлення писанок та пробудження поваги до національної культурної спадщини. Правду кажуть, що писанка — це шедевр мініатюрного мистецтва, в якому людина відображає усі сторони свого життя — історію, вірування та власні мрії. Цю думку підтверджує і різноманітність сюжетних композицій та неповторність кольорових гам, представлених на виставці.
Отож, спасибі всім, хто долучився до конкурсу «Великоднє диво», який репрезентує неповторну сутність українського народу та нерозривну єдність із попередніми поколіннями.
/Files/images/aktsya/П1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 242