«Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів»

9 березня у Заставненському НВК пройшов традиційний конкурс на кращого читця поезії Т. Г. Шевченка «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів».Учнівський та педагогічний колективи зібралися, щоб глибше пізнати та відчути чудові неперевершені поезії Великого Кобзаря. В цьому році це свято особливе, тому що воно зі сльозами на очах, а Шевченкове слово в наш час відродилося та зазвучало по-новому: зі скорботою, трагедією, надією. Його вірші знову пробуджують і відроджують українську націю, спонукають до боротьби, справедливості та волі. Вони стали частиною Майдану, Революції гідності, її душею, своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

Привітальним словом конкурс відкрила заступник директора з виховної роботи Мельниченко М.М. Вона відзначила значимість Шевченкової поезії та його особистості для підростаючого покоління, для нашої держави і для людства взагалі.Учасники конкурсної програми декламували свій улюблений вірш Т. Г. Шевченка і вплітали його у символічний вінок вдячності та вічної шани нашому Пророку. Юні читці серцем доторкнулися до його поезії. Усі були зачаровані нев’янучим у своїй красі словом Кобзаря, яке звучало проникливо і натхненно із вуст юних шевченколюбів./Files/images/konkurs_poez/2.jpg

Члени журі подякували усім учасникам цього дійства за активну життєву позицію, за любов до Тарасового слова, яким він пробудив у народу національну гідність, самоусвідомлення, і визначили переможців конкурсу:

І місце –Пецух Володимир (4 клас), Гук Вікторія (6 клас);

ІІ місце – Савчинська Андріана (6 клас), Грицина Святослав (1клас);

ІІІ місце – Савчинська Домініка (3 клас), Семочко Соломія (6 клас), Балич Оксана (10 клас).

Майбутнє нашої держави великою мірою залежить від національної свідомості її юних громадян, і такі виховні заходи дають прекрасну нагоду виховати в них загальнолюдські моральні цінності – здатність до співчуття, повагу до жінки-матері, людську гідність, честь, патріотизм. Ми пам’ятаємо великого українця, наше минуле і, вшановуючи Кобзаря, з гідністю будуватимемо наше майбутнє.

Кiлькiсть переглядiв: 179