Відкрий у кожній дитині душу творця та дай їй змогу пробудитись і розквітнути…

Сьогодні ціняться вироби зроблені власноруч, і дуже важливо, що діти мають змогу продовжувати славні традиції наших предків, які робили прекрасні речі своїми руками.

Учні Заставненського НВК теж мають можливість втілювати набуті знання з «бабусиної скрині» та черпати нові на уроках трудового навчання, яке викладає директор Когут Тарас Богданович. Завдяки цьому предмету діти вчаться готувати, шити, вишивати, в’язати, працювати з різними матеріалами, вивчати правила користування інструментами.

Відкритий урок з проектування педагогічних технологій, що могли б якнайповніше допомогти учням зорієнтуватися і самореалізуватися у складній багатогранній трудовій діяльності в майбутньому, пройшов у 6 класі. На короткий час учні стали привітними господарями, які добре вивчили українські традиції і звичаї, правила етикету, технології приготування українських страв і запросили в гості своїх друзів і вчителів.

Савчинська Андріана, Гук Діана, Семочко Соломія розповіли про цікаві рецепти приготування страв у їхніх родинах і частували присутніх смачним борщем і пампушками. Хлопці: Райхель Володимир, Дунайський Роман, Житкевич Дмитро приготували узвар, а Філь Христина і Лучишин Анжеліка подбали про сервіровку столу. На перший план вийшли творчість та ініціатива школярів.

Бажання учнів працювати творчо забезпечується вмінням учителя-наставника "притягувати талантом", залучати до власної системи цінностей. Діти одразу відчувають захопленість улюбленою професійною діяльністю, його ставлення до предмета викладання і бажання передати школярам свої знання та досвід.

Кiлькiсть переглядiв: 224