Нові кроки юних філологів

Мова - духовний скарб нації. Це не просто

засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях…

Рідне слово! Скільки в ньому чарівних звуків, животворного трепету й вогню! У кожному слові найтонші відтінки почуттів і переживань, у кожному - свій аромат./Files/images/konkursi/1С.jpg

Рідна мова!…Вона неповторна, співуча, мелодійна. Увібрала в себе шум вічнозелених смерек, гомін полів, морів, запах лугів і трав. Переткана червоною калиною, хрещатим барвінком, вишневим цвітом, запашною рутою-м’ятою. Сила слова безмежна! Здатне робити диво, бо хвилює найтонші струни людського серця…/Files/images/konkursi/3С.jpg

У стінах Заставненського НВК 3 березня відбулась Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник 2017». За кращих знавців рідного слова мали можливість позмагатись учні 3-10 класів, адже нетлінним скарбом століть називають національну мову та літературу, що передається від покоління до покоління, об’єднує минуле й прийдешнє. Мова — живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей нетлінний скарб, прислухаючись до порад відомого нашого поета Максима Рильського:

Як парость виноградної лози,
Плекайте мову.
Пильно й ненастанно
Політь бур’ян.
Чистіша від сльози
Вона хай буде.
Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу
служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.

Конкурс набуває популярності серед юних філологів, боголовна мета цього мовного змагання — утверджувати державний статус української мови, підносити її престиж, розвиває зацікавленість школярів у результатах своєї праці, спонукає до глибшого вивчення мови. Діти з нетерпінням чекали гри, старанно підійшли до виконання завдань і тепер очікують на результати.

Ми є носіями української мови, всього того багатства, яке дісталося нам від минулих поколінь. Наше завдання – берегти цей неоціненний дар, примножувати його, не засмічувати чужими та грубими словами, не забувати і щиро любити.

Дякуємо організаторам за цікаву та пізнавальну гру "Соняшник".

Кiлькiсть переглядiв: 179