Її промінь так гордо горить…

Хай палає свічка
Хай палає,
Поєднає нас вона в цей час.
Друзів голоси нехай лунають,
Слово й музика нехай єднають нас.

Сьогодні в Заставненському НВК палала поетична свічка Лесі Українки. Вчитель української мови і літератури Балич С.Я. разом з учнями 6 та 10 класів перенесли гостей у справжню легенду, де жила і творила Леся, перегорнули деякі сторінки книги життя видатної української поетеси, поетеси світового масштабу.

Леся Українка - це така багатогранна творча особистість, про яку М.Бажан сказав: «В історії світової літератури важко знайти таке ім'я, яке дорівнювало б їй талантом, мудрістю, проникливістю, значущістю». Тому недаремно її твори користувалися і користуються надзвичайною популярністю. Вона добре знана не лише у нашій країні, але й за кордоном.

Учні школи зуміли ще раз довести, що видатні поети ніколи не полишають нас. З'єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхнім пориванням до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя. Будуть відходити віки, будуть приходити віки, а вічне увійде у вічність, не так у бронзу чи мармур, як в очі людські, в надії людей, бо допоки живе надія - живий і народ. То ж будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі.

Отже, сподіваємося, що присутні не тільки зацікавилися її життям та творчістю, але й зрозуміли, що сила людини у її дусі, в чистоті духовній, в її міці.

/Files/images/lna_kostenko/2Л.jpg /Files/images/lna_kostenko/3Л.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 216