Велична,щедра і прекрасна мова...

Велична,щедра і прекрасна мова
Прозора, чиста як гірська вода,
Це України мова барвінкова,
Така багата й вічно молода

21 лютого в НВК відбулися урочистості з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови. Учитель української мови і літератури Грех Марія Михайлівна ознайомила учнів з історією свята, наголосивши, що 21 лютого 1952 року у Бенгладеші пакистанська влада жорстоко придушила мітингувальників, які висловлювали протести проти урядової заборони на використання в країні своєї рідної бенгальської мови. Саме за пропозицією цієї країни у листопаді 1999 року організація ЮЕСКО проголосила 21 лютого Міжнародним днем рідної мови. Цей день відзначаємо і ми, українці, з 2000 року./Files/images/tijden_rdno_movi/DSCN2510.jpg

З нагоди свята в НВК був проведений флешмоб з метою привернути увагу молодих українців до рідної мови, культури, традицій. Учні 2, 4, 5, 8 класів декламували вірші. Учениця 11 класу Грушецька Любов розповіла про тернистий шлях української мови.

/Files/images/tijden_rdno_movi/15.jpg Отже, маймо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми-українці! Хай усіх нас єднає належність до великого народу. Плекаймо всі разом мову,яка дісталась нам у спадок від наших пращурів».

Кiлькiсть переглядiв: 245