Фестиваль патріотичної пісні та поезії

/Files/images/dlya_ato/Фото-0179.jpg Ми, українці, шануємо пам’ять про героїв УПА, найкращих синів і дочок України, які боролися і загинули, захищаючи свою Батьківщину, наше щасливе та мирне життя. Молодому поколінню треба про це завжди пам'ятати, бо саме вони повинні стати тими, хто продовжить велику справу воїнів УПА та передадуть естафету Миру своїм нащадкам.

/Files/images/dlya_ato/Фото-0169.jpg У Заставненському НВК відбувся фестиваль мистецьких творів патріотичного спрямування «Сурми звитяги». У залі лунали найкращі пісні, чудові рядки поезії у виконанні учнів 2-11 класів. Учасники конкурсу демонстрували свої творчі можливості, даруючи глядачам задоволення.

За результатами рішення журі переможцями фестивалю у різних номінаціях стали:

- солісти-вокалісти: Гук Діана (учениця 8 класу) та Росовська Юлія (учениця 7 класу);

- вокальні ансамблі: ансамблі 2, 5 та 11 класів;

- художнє читання: Геців Катерина (учениця 8 класу); Грушецька Любов (учениця 10 класу); Кос Христина (учениця 11 класу).

У конкурсі на кращий малюнок визнано роботи учнів 3 класу Вербінської Вікторії та Пецуха Володимира, учениці 10 класу Грушецької Любові.

Велика подяка вчителю музики Савчинській Н.С. та усім класним керівникам, які підготували своїх учнів до участі у конкурсі.

Гостею фестивалю була жителька села Заставне Юрдига Богдана Олексіївна, дочка активного члена УПА. До сьогодні пані Богдана прикрашала світ екзотичними квітами у своєму розсаднику, які цвітуть там з ранньої весни й до пізньої осені, а нині - вона збагачує нашу духовну скарбницю прекрасними змістовними віршами. Неможливо без хвилювання читати поезії, присвячені неньці-Україні, пам’яті Героїв Небесної Сотні, відважній Надії Савченко, а також залишатись байдужим до творів на релігійну тематику…

Надіємося, що такі творчі заходи та зустрічі із талановитими людьми допомагатимуть зберігати та примножувати українські традиції, історію і культуру.

Кiлькiсть переглядiв: 147