«Козацькому роду – нема переводу»

Україно! Ти - моя молитва!
Ти моя розлука вікова.
Гримотить над світом люта битва
За твоє життя, твої права…

/Files/images/upa/DSCN1810.JPG Українська земля… Земля, щедро полита кров’ю її мешканців та ворогів, земля, на якій протягом віків точилися трагічні й, водночас, героїчні події. Намагаючись підняти один за одним пласти нашої історії, бачимо споконвічне прагнення українства до волі, незалежності та благоденства рідної землі, неньки України.

Завжди український народ оберігали від повного знищення, від хижих зазіхань ворогів, від лиха та, здавалася б, безнадії, вищі сили.

/Files/images/upa/DSCN1823.JPG Ті сили, які надихали на нелегку боротьбу лицарів степу – козаків, українську інтелігенцію, поетів, письменників і художників, діячів Української революції та борців за волю – Українську Повстанську Армію, дисидентів середини двадцятого століття та, власне, сучасних творців української незалежної держави. Щира віра нашого народу в Божу допомогу, сповнені сліз, молитви до Божої Матері – покровительки всього воїнства українського були почуті десь там, в небесній канцелярії, та втілені в життя.

/Files/images/upa/DSCN1829.JPG Напередодні свята Покрови у НВК відбувся захід «Козацькому роду – нема переводу». Шкільна родина зібралась з метою розширити знання дітей про історію козацької доби, її значення для українців; виховувати шанобливе ставлення до героїчного минулого наших предків та сучасних героїв-захисників; спонукати до наслідування кращих рис; добродушності, безкорисливості та товариськості.

/Files/images/upa/DSCN1837.JPG Наш з вами святий обов’язок – неухильно дотримуватися заповідей предків, берегти здобуте у важкій боротьбі та стати справжніми патріотами своєї держави – України. Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб бути достойними спадкоємцями героїзму, самовідданої праці та слави наших захисників.


Нехай ніхто не половинить твоїх земель, не розтина,
Бо ти єдина, Україно, бо ти на всіх у нас одна.
Одна від Заходу й до Сходу, володарка земель і вод –
Ніхто не ділить хай народу, бо не поділиться народ.
Нехай ніхто не половинить твоїх земель, не розтина.

Кiлькiсть переглядiв: 183