Духовно-історична година «Андрей Шептицький – князь української церкви»

«Кожне слово молитви — це двері чи віконце в небо».

Митрополит Андрей Шептицький

30 жовтня 2015 року у Заставненському НВК з нагоди відзначення 150-ї річниці від дня народження преосвященного митрополита Андрея Шептицького під керівництвом заступника директора з виховної роботи Мельниченко М.М. проведено духовно-історичну годину «Андрей Шептицький – князь української церкви»./Files/images/rzne/ш1.jpg

Ведучі заходу Кос Христина, Драчук Степан, Балич Ілона, Грушецька Любов, Мельниченко Оксана, Балич Оксана, Фейда Леся, Райхель Надія ознайомили присутніх із сторінками життя та діяльності українського митрополита. Висвітлюючи церковно-релігійну діяльність Андрея Шептицького, учні зробили висновок, що однією з найбільших заслуг священика є об’єднання зусиль греко-католицького духовенства і світської інтелігенції, поміж якими тривалий час не було порозуміння, у досягненні спільної мети – національного визволення українців. /Files/images/rzne/ш2.jpg Вони також представили митрополита не просто як церковного ієрарха, а й політичного та громадського діяча, щедрого мецената в галузі освіти, культури, поборника людських прав і гідності. Розповіді учнів перепліталися з віршами та духовними піснями у виконанні учасників шкільного вокального ансамблю, які разом із своїм наставником Савчинською Н.С. дарували тепло своїх сердець усім присутнім у залі.

Мельниченко М.М. провела для старшокласників вікторину «Сторінки біографії слуги Божого Андрея Шептицького»./Files/images/rzne/ш4.jpg /Files/images/rzne/ш3.jpg Закликаючи наслідувати життя та діяльність українського Мойсея, вона наголосила: «Митрополит – чудовий вибір для наслідування. Він і сьогодні завітав до нас з літ минулих, з високих небес Божої слави, промовляє до нас, нині живих. Вслухаймось в його слово, збудімось від сну духовного, озброймось його життєдайною силою. Подвижницька праця митрополита на ниві служіння народу має служити взірцем для нинішніх і прийдешніх поколінь українців».

Духовно-історична година супроводжувалася презентацією «Митрополит Андрей Шептицький - пастир і будитель українського народу».

Завершився релігійно-просвітницький захід виконанням церковного Гімну «Боже великий, єдиний»./Files/images/rzne/ш5.jpg

Усім учасникам закарбувались в пам’яті повчальні слова: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою невтомною працею…»

Кiлькiсть переглядiв: 194