Зустріч з учасниками АТО

З метою виховання в учнів патріотизму, гордості за свою країну, шанобливого ставлення до наших захисників та з нагоди святкування Дня захисника України у Заставненському НВК відбулася зустріч з учасниками АТО. «Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на Сході країни, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Серед них – випускники нашої школи Мищук Андрій та Кривцун Олег. Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі, справжні патріоти України», - представляючи гостей наголосила заступник директора з виховної роботи Мельниченко М.М. Адже ці мужні воїни своїм прикладом показали, що не тільки словами можна любити Батьківщину, але і вчинками доводити це.Вона також звернулася до гостей із щирими словами подяки за збережене життя./Files/images/dlya_ato/Фото-0160.jpg

Воїни ділилися спогадами, розповідали про бійцівські будні в зоні АТО, відповідали на запитання учнів. В їхніх словах звучало переконання, що український народ неможливо подолати. Зокрема, учасник АТО Мищук Андрій звернувся до присутніх такими словами: «Сьогодні час випробовує нас на згуртованість і віру, патріотизм і людяність. Саме від нашої свідомості залежить майбутнє наших дітей, майбутнє нашої Батьківщини. І я переконаний, що з Божою допомогою і нашими молитвами, та з вірою у краще майбутнє ми дамо гідну відсіч будь-якому ворогу, який посягне на нашу цілісність і нашу свободу». Андрій завершив свій виступ, цитуючи Т.Г.Шевченка: «Борітеся — поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Нелегко було згадувати пережите «кіборгу» Кривцуну Олегу, адже він довгий час воював у гарячих точках, а саме в Пісках, Авдіївці, Донецькому аеропорту. Не дивлячись на те, що наші славні воїни побували там, де лунають вибухи і свистять кулі, вони залишаються звичайними, чуйними і відкритими людьми, які радіють кожній дитячій посмішці, які люблять життя і хочуть миру./Files/images/dlya_ato/H6DgoTvzf5o.jpg

Отець Володимир Савчинський залюбки потис руку героям й побажав Божої опіки у справі захисту рідної землі. Слова вдячності воїнам-захисникам висловили сільський голова Руда Н.С. та директор НВК Когут Т.Б.

Школярі подарували героям квіти, побажали, щоб всі воїни повернулися додому переможцями, живими та здоровими, а також привітали їх цікавою концертною програмою, яку підготували вчитель музики Савчинська Н.С. та педагог-організатор Грицай М.С.

Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять Героїв України, які віддали життя за наше мирне сьогодення.

Хай береже Вас Господь, дорогі наші захисники!

Кiлькiсть переглядiв: 182