Нас єднає Шевченкове слово

У рамках відзначення 201 річниці від дня народження Т. Г. Шевченка у Заставненському НВК 10 березня проведено щорічний конкурс читців-декламаторів поетичних творів «Нас єднає Шевченкове слово». Мета конкурсу – популяризація творчості митця, виховання у підростаючого покоління українців належного ставлення до літературної спадщини Кобзаря.

Готуючись до нього, діти серцем доторкнулися до його поезій. Шевченкова гаряча любов до знедоленого рідного краю звучить у кожному слові, кожному рядку його безсмертних творів: «Думка», «Мені однаково», «Садок вишневий коло хати», «Тополя» та ін.

У конкурсі брали участь діти трьох вікових категорій:

І категорія – учні 1 – 4 класів (Мойса Т., Балич В., Савчинська А., Гук В., Лучишин А., Житкевич Д.);

ІІ категорія – учні 5 – 8 класів (Процишин Р., Радзівон А., Росовська Ю., Балич В, Геців К., Райхель Н., Балич О.);

ІІІ категорія – учні 9 – 11 класів (Розвадовський В., Кос Х.).

Виступи учасників оцінювало спеціально створене конкурсне журі, до складу якого входили вчителі української мови та літератури Балич С. Я., Льонда Г. В., вчитель початкових класів Брославська Х. В., заступник директора з виховної роботи Мельниченко М. М.

Переможцями конкурсу у номінації «Краще декламування твору Тараса Шевченка» стали: Гук Вікторія, Савчинська Андріана, Геців Катерина, Кос Христина; Розвадовський Володимир переміг у номінації «Власні поетичні твори шевченкової тематики»

Ми, вчителі і учні, повинні дорожити Шевченком. Любити Україну, як любив її поет. Берегти її, як берегли наші діти і прадіди. Ми повинні читати його твори і наша мова буде гарною, чарівною, барвистою, бо українська мова – одна з найкращих мов світу.

Учітеся, шануйте батьків, живіть дружно – учив Тарас Грогорович Шевченко. І це сьогодні головне наше завдання.

/Files/images/IMG_1139 (2).JPG/Files/images/IMG_1144 (1).JPG

Кiлькiсть переглядiв: 182